Kombi petekler ısınıyor sıcak su gelmiyor?

 Kombi petekler ısınıyor fakat sıcak su vermiyor sorunu ile karşılaşıyorsanız sorunun tam olarak ne olduğunu anlamak için öncelikle sırası ile kombi arıza tesbiti için kontroller yapalım.

1 – kombi sıcak su ısı ayarı kontrol ediniz.

Petekler ısınıp sıcak su ısınmaması sebebi sıcak su ısı ayarı kontrol ediniz. kombi sıcak su ayarı 4. kademeye getiriniz.




2 – Kombi altındaki giriş çıkış vanaları kontrol ediniz…

Kombi altında kombi soğuk su giriş vanalarının tam açık olduğundan emin olunuz vanalar kısık olması durumunda kombi devreye girmez sıcak su gelmez.




3 – Mutfak veya banyodan çeşme suyunu açınız.




4- Kombi Üzerinde Lcd Ekranda Alev İşareti Var Mı ?

Sıcak su çeşmesinden suyu açtığınız zaman kombi su girişi bağlantısı üzerinde görev yapan su akış tribünu devreye girmesi gerekir ve kombi ana kartına çeşme su açıldığı ve alevin yanması gerektiği komutu verir.ve daha sonra fan motoru ve gaz valfi devreye girer ateşleme ile birlikte kombi ekranında alev işareti gelmesi gerekmektedir. Bu şekilde kombi de sorun yok ise sıcak su çeşmesinden sıcak su rahatlıkla kullanıyorsunuz demektir.




5 – Kombi Ekranında Alev işareti Oluşmuyor Ve Sıcak su Gelmiyor

Kombi ekranında alev oluşmaması sebebi şebeke su basıncı çok düşük olabilir bunu kontrol için çeşmeden soğuk su bölümünü açınız ve su akışı ve tazyikini kontrol ediniz. Mutfak veya banyo çeşmesinden öncelikle soğuk suyu açınız ve daha sonra batarya kolunu sıcak suya çeviriniz. iki su arasındaki su tazyikini kontrol ediniz. soğuk su tarafı çok iyi ise ve sıcak su tarafı çok az veya çok kısık diğer bir tabirle iplik gibi su akıtıyor ise Musluk başlıklarını kontrol ediniz .




resimlerde olduğu gibi çeşmeden sıcak su çok az akıyor ise kombi servisi çağırmadan önce musluk başlığında kireç olup olmadığını sökün ve kontrol edin çoğu zaman bu gibi arızalarda musluk başındaki pislik tutucu tıkandığı için bu sorun yaşanmaktadır.




6 – Kombi Su Giriş filitresi Kontrol Edilir.

Kombiye ana su giriş şebekesi filitresi tıkandı ise kombi su basıncı çok düşer ve su tribunu devreye girmeyeceği için kombi kalorifer çalışır fakat sıcak suyu açtığınızda su az gelir ve kombi devreye girmeyeceği için su ısınmaz. BU FİLİTRE TEMİZLENMEK İÇİN SÖKÜLMEDEN ÖNCE HEMEN ALTINDAKİ VANA KAPATILIR. Soğuk su giriş olduğu için sebeke suyu vardır.






7- Kombi Su Akış tribünü Kontrol edilir

Kombi su akış tribünü soketleri konrol edilir ve tribün içersinde tribünün sıkışmış olması durumunda temizlenir veya yenisi ile değiştirilir . sağlamlığını kontrol etmek için akış trubunune üflendiği zaman kombi ekranında alev işareti çıkarsa trubun sağlam olduğu anlaşılır. Çalışmaması durumunda yenisi ile dğiştirilir. su akış trubununde arıza yoksa aşağıdaki işlemler yapılır.




8 – Eşanjör Kireçleri kimyasalla temizlenir

Kombi su giriş filitresi temizlendikten sonra yine kontrol ediniz yine kombi devreye girmiyor ve su ısıtma işlemi gerçekleşmiyorsa kombi eşanjör temizliği yapılması gerekir . Kombiler 2 eşanjörlü veya tek ana eşanjörden oluşmaktadır . 2 eşanjörlü kombi eşanjör temizliği ana eşanjör temizliğine göre daha kolay temizlenir. Zaten bakım esnasında servisler plaka eşanjörü söküp temizlemektadirler.


9 – Kombiniz tek eşanjör ise Ana eşanjör Temizlenir


Sonuç olarak kombi soğuk su girişi yaptıktan sonra suyun ısınıp çeşmeye gelene kadar olan parçalar ile ilgili oluşabilen kullanım sorunundan kaynaklanan bu işlemleri müşteri kendi kontrolleri ile 6. seçeneğe kadar kontrol edebilir ama sonraki aşamaları izmir kombi servisi kontrolünde yaptırmanızı tavsiye ederiz.

 

Etiketler: kombi petekler ısınıyor fakat sıcak su gelmiyor,kombi petekler ısınıyor, fakat sıcak su gelmiyor

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu