Buderus Kombi Çalışmıyor ?

 

Buderus Kombi Çalışmıyor ?

Kombiniz çalışmaması durumunda öncelikle yapmanız gerekenler.


Öncelikle kombi çalışmasını etkileyecek etkenleri sırası ile kontrol edelim . Adımları Aşama aşma kontrol ediniz.


1 –  Dairenizin Mutfak Ocağında Gaz Var Mı Kontrol Ediniz.

Dairenizde elektrik olmaması durumunda kombide çeşitli arızalar gösterir ve gaz olmadığı için kombi zaten çalışmaz. Mutfak ocağında gaz var mı kontrol ediniz.




2 – Ocakta Gaz Yok Ise Daire Girişindeki Saatin Pimini Ve Vanasını Kontrol Ediniz.

Gaz alarm cihazı sistemi durdurmuş olabilir dolayısı ile gaz saatinin üzerindeki gaz kesicinin bobin pimi atmış olabilir. Pimi kendinize doğru çekiniz. ve küresel vanayı kontrol ediniz. Bazen fatura ödenmediğinden dolayı gaz firması küresel vanaya kırmızı mühür takar ve gazı keser bunları kontrol ediniz.




3 – Kombi Vana Ve Sigortası Kontrol Ediniz

Hepsi Açık konumda olduğunu kontrol ediniz. Boru üzerindeki vanalar boruyla paralel şelilde olması gerekiyor şekilde olduğu gibi.




4 – Kombi Su Basıncını Kontrol Ediniz.

Buderus kombi su basıncı 1,5 bar su olması gerekiyor su basıncı 1,5 bar getirmek için su doldurma musluğundan 1,5 kalorifer tesisatına su doldurunuz.





5 – Buderus Kombi Çalıştırmak Için On Off  Tuşuna Basınız.



5 – Ekranda Hiç Bir Yazı Çıkmadı Ise Kombi Çalışmıyor Yazımızı Okuyunuz.


6 – Buderus Kombi Isı Ayarı Yapıyoruz

Buderus Kombi ısı ayarı yapmak için soldaki kalorifer düğmesini açıyoruz ve istediğiniz değere ayarlayabilirsiniz ideali 55 derecedir.




7 – Buderus Kombi Oda Termostatı Çalıştırılır

Buderus kombi çalıştırmak için son olarak oda termostatınız açıyoruz ve ekran derecesini insan vucudu için ideal ısı 23,5 dereceye ayarlıyoruz. Kombinizde oda termostatı yoksa 6. adımda kombi çalışması gerekir



Kombi oda termostatı ile açmanıza rağmen çalışmıyorsa bosch kombi oda termostatı pillerini kontrol ediniz.


8 – Buderus Kombi Devreye Girdiği Kontrol Edilir

Tüm bu ayarlardan sonra Kombinizin devreye girdiği kontrol edilir Kombi ekranında 5 dakikaya kadar alev işareti çıkması gerekiyor. Ayarladığınız derece dış hava ısısından yüksek olması gerekiyor kombinin çalışması için.Yanidışarısı 20 derece siz 23,5 dereceye ayarladığınızda kombi çalışır.




KOMBİ BU AYARLAR SONUCUNDA ALEV İŞARETİ OLUMADI VE ÇALIŞMADI MI?

9 – Buderus Kombi Ekranında Arıza Kodu Var Mı?

Buderus Kombi Arızası tam olarak ne olduğunu anlamak için kombi ekranını kontrol ediniz herhangi bir arıza kodu veriyor mu ve kırmızı ışık yanıp sönüyor mu? Buderus Kombi Ekranında arıza kodu varsa aşağıdaki bosch kombi arıza koları ile karşılaştırın ve arıza kodunun ne anlama geldiğini kontrol ediniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu