Buderus Kombi C3 Arızası Sebepleri Çözümü

 

Buderus Kombi C3 Arızası Sebebi:

Buderus Kombi Hava akış yani dış ortamdan temiz hava aılp içerde yanma oluştutan sonra yanmış gazı dışarı tahliye eden hava akış sistemi çalışmadığını gösterir. Buderus Kombi c3 arızası vermesinin  tam olarak sebebini bulmak için kontrol edilmesi gereken hususlar sırası ile şunlardır.


1 – Buderus Kombi Baca Kontrolü

Kombinizin bacası yerinden çıkmış olabilir gevşek veya uç kısmındaki kuşluk arızalı olabilir. Elle Kontrol ediniz . Kombi Bacası gevşekse veya uç kısmındaki kuşluk kırıksa mutlaka yenisi ile değiştiriniz.




 2 – Fan Motoru Arızalı Olabilir

Buderus Kombi fan motoru kombi açılır açılmaz devreye girmesi gerekir . Şayet kombi fanı devreye girmiyor ise fan a voltaj geliyor mu? kontrol edilir eğer voltaj geliyor ise fan arızalıdır. Voltaj gelmiyor ise kart arızalıdır.




3 – Prosestat Ve Prosestat Hortumları  Kontrolü

Buderus Kombi Prosestat hortumu temizlenir ve kontrol edilir . Buderus Kombi c3 arızası devam etmesi durumunda prosetat değiştirilerek c3 arızası kontrol edilir. Prosestat kontrollerinde arıza tesbit edilmemesi durumunda elektronik kart kontrol edilir.




4 – Elektronik Kontrolü Ve Tamiri

Tüm bu kontrollerin sonunda elektronik kart kontrol edilir kart üzerinde hava akış roleleri ölcülür ve arızalı olmaları durumunda tamir edilerek arıza giderilir.

Bir diğer konu kart arızalı olması durumunda kart tamir ettirmenizi tavsiye ediyoruz kartın yenisi 450-500 tl ödemektense 130-150 tl arası tamir ücreti ile sorunu ekonomik ve nokta atışı ile Buderus kombi c3 arızası çözmüş olursunuz.

İzmir Karşıyaka Buderus Kombi Servisi bakım Arıza servisi İçin = 0536 574 74 12 servis numarasını arayabilirsiniz.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu