Bosch kombi neden su eksiltir ?

 Bosch Kombi Su Eksiltiyor, Su Basıncı Sürekli Düşüyor ve kombi devre dışı kalıyorsa ve hemen hemen hergün su basar hale geldiyseniz kombinin arızasının tam olarak ne olduğu anlamak ve hemen su tesisatçısını çağırmadan 1 kaç kontrol yaptıktan sonra kombi arızasının ne olduğunu tesbit edebilirsiniz. A ve B olarak inceleyelim

        A – Bosch kombi kendisinde mi sorun veya kaçak var ?

        B – Bosch Kombi tesisatında mı kaçak var ? 

A – Bosch kombi de mi sorun veya kaçak var ?

1 – Bosch Kombi Su Basıncını Ayarlayınız

Bosch Kombinizin su basıncını hemen kombi su doldurma musluğu ile kombi tesisat basıncını 1,5 bar su olacak şekilde su doldurunuz ve  su doldurma musluğunu tam kapattığınızdan emin olunuz.





2 – Bosch Kombi Kalorifer Bölümünü Çalıştırınız

Kombinizin kış modu kalorifer kısmı 65 derecede çalıştırınız ve içerdeki oda termostatını 30 derecede çalıştırınız.




3 – Bosch Kombi Su basıncını 1 saat boyunca kontrol altına alınız

Kombi Su Basıncı 1 saat boyunca gözlemleyiniz Kombi su basıncı yükseliyor mu? Kombi su basıncı 2 bar, 2,5 bar, sonra 3 bara kadar kombi basıncı yükseliyor mu ? kontrol ediniz.




4- Basınç yükselmesi esnasında kombi emniyet ventili kontrolü

Kombi Basınç yükselmesi esnasında kombi altında hortumu olan emniyet ventilinden kombi su akıtıyor mu bazen damla damla gelebilir veya daha fazla gelebilir.




Sonuç A = Bosch kombinizde su basıncı yükseliyor ve sürekli su eksiltiyor sorununuzda, çalıştıktan sonra basınç yükseldi ve daha sonra kombi durduğunda veya oda termostatı dinlenmeye aldıktan sonra basınç 1 barın altına düşüyorsa kombi basınç tankı hava kalmadığı için su eksiltme sorunu yaşıyorsunuz. Basınç tankına 1,5 bar hava basıldıktan sonra bu sorun düzelir.



Sorunun düzeltilmesi için kombi servisi çağırınız ve basınç tankına hava basılmasını talep ediniz. Bu arıza esnasında genelde emniyet ventilide arızalanır ve emniyet ventilide beraberinde değiştirilir.

Sonuç B = Kombi su basıncı yükselmedi ama kombi altından su akıtıyor sa sadece kombi emniyet ventili değiştirilerek arıza çözülür.


B – Kombi tesisatında mı kaçak var ? 

Kombi tesisatında sorun olduğunu kesin tesbit etmiş olmak için ya tesisattaki kaçağı gözle görüyor olmamız gerekir yada tesisatta hiçbir yerinde kaçak görünmüyorsa öncelikle yukardaki teste tabi tutulması gerekektedir. Yukardaki işlemler yapılmadan tesisatta kaçak olduğu söylenemez.

Genelde yukardaki işlem özel servilser tarafından bakım esnasında yapılıyor fakat yetkili servisler basınç tankına hava basmıyorlar 3 5 sene sonrada bu arızalar ortaya çıkıyor.

Kombi tesisatında kaçak olduğunu gene olarak vana başlıklarını ve boru bağlantılı olan yerleri gözle ve elle peçete yardımı ile kontrol ediniz.

Tesisatınızda kaçağı bulmanın kolay yönüde termal kameralı tesisat firmalarından teknik destek alınız.



 


Etiketler: bosch kombi su basıncı düşüyor,bosch kombi neden su eksiltir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu