Bosch Kombi Hava Prosestat Nedir ?

 bosch kombi hava Presastat: Kombi Hava akış sisteminin sağlıklı olarak çalıştığını kontrol eden komuta parçalarındandır. Hava Akış sisteminde olumsuz bir durum olduğunda hava prosestat açık devre olarak kombi devre dışı bırakır ve mutlaka ekrana arıza kodu verir.

hava prosestat arıza yapması veya hava akış sisteminde arıza olması durumunda kombiler genelde f5, e1, f2, c1 c3 c4 c6 arızaları gibi arıza verirler.



Bosch Kombi prosestat, arıza yaptığında ise c6,c1,c4, gibi arızalar vererek kombinin çalışmasını durdurur. arıza giderilene kadar kombi çalışmaz.

Bosch Kombi Hava Prosestatnın çalışma sisteminde görevi şudur; Fan motoru’na elektrik geldiği ve çalıştığını üzerindeki hortumlar vasıtası ile algılar ve üzerindeki siviçler kısa devre olarak elektronik karta hava akış sisteminin normal olduğunu bildirir. prosestat sayesinde Fan motorunun çalışmaya başladığı algılayan kart daha sonra gaz valfine voltaj gönderir ve gazı açar ve sonra çakmaklar çakılır ve ateşleme oluşur.

Bosch Kombide Güvenlik Parçelarından olup arıza durumunda teknik servis müdehalesiyle düzelebilecek bir parçadır.

Bosch Kombi Hava Prosestatı Hava siviç görevi yaparken kontak açma pastal güçleri  44 pastal ile 105 pastal arasında değer leri vardır.

Baca sisteminin uzunluğuna göre seçim yapılırken bosch kombilerde genelde 55 pascal değerinde hava prosestat kullanılır. Bosch kombilerde baca borusu 2 metreden fazla ise uzunsa 90- 100 arası prosestat kullanılır baca borusu 1 metre ise 55 pascal bosch kombi prosestat kullanılmaktadir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu